10.3.2013

Luonnonkosmetiikkaa

Rupesin pari vuotta sitten vaihtamaan ihonhoitotuotteitani luonnonkosmetiikkaan. Etsiskelin siihen aikaan luottotuotteita ja ajattelin kokeilla luonnonmukaisia vaihtoehtoja. Olen löytänyt herkälle ja helposti punoittavalle ja ärtyvälle iholleni sopivia tuotteita. Tässä niistä muutama, jotka ovat vakiintuneet käyttöön. 


1. Burt's beesin tuotteet yleensäkin miellyttävät laadultaan ja pakkaussuunnitelultaan. Tämä paksuhko käsivoide ei sovellu päiväkäyttöön, mutta kun sitä laittaa kuiviin käsiin yöksi, niin ne ovat aamulla ihanan pehmeät.

2. Saman merkin sävyttävä huulirasva on uusin hankintani. Väri on sopivan hillitty ja voide ei ole liian rasvainen.

3. Sitä yhtä oikeaa puhdistusmaitoa en ole vielä löytänyt ja kokeilen aina uutta edellisen loputtua. Tällä hetkellä on käytössä estelle & thildin puhdistusmaito herkälle iholle, joka on kyllä tosi hyvä.

4. Hyvä ja laadukas Santen Schisandra-kasvovesi on ollut suosikkini jo pitkään.

5. Ehdoton luottotuotteeni on Melvitan Aloe Vera Soft -voide, jota käytän lähinnä kasvoille. Rauhoittaa herkän ihoni hetkessä ja kasvot eivät punoita edes talvella lämpötilavaihteluiden vuoksi (tuo punoitus oli aikaisemmin jokatalvinen riesa).

6. L'Atelier des Délices -sarjan tuotteet tuoksuvat aivan ihanilta (osassa luonnonkosmetiikkatuotteista voi nimittäin olla melko erikoinen tuoksu, joka saattaa häiritä joitakin), mutta eivät siltikään ärsytä ihoa. Tämä Sensi -sarjaan kuuluva Creme Comfort -voide on täydellinen yövoiteena. 

7. Melvitan finnistikki tehoaa ensiapuna orastaviin finneihin hyvin. 

Saksa ja Ranska ovat luonnonkosmetiikan luvattuja maita ja aika paljon olen tilannut tuotteita suoraan Saksasta Bio Naturel -sivustolta. Hinnat ovat Suomen hintoja huomattavasti edullisemmat ja valikoimassa on saksalaisten merkkien lisäksi myös jonkin verran muita merkkejä. Esimerkiksi tuo Santen kasvovesi maksaa Stockmannilla 14,50 euroa ja tuolla 7,95 euroa, Laveran puhdistusmaito 10,50 euroa vs. 5,49 euroa. Päälle tulee tietenkin noin 6 euron postimaksut, mutta esim. kimppatilaus kavereiden kanssa tulee edullisemmaksi. Toimitus on nopeaa ja tuotteet tulevat postiin.

Seuraavaksi tarkoitus olisi muuttaa myös meikkiarsenaalini luonnonmukaiseksi ja kovasti kiinnostaisi kokeilla myös suomalaisen Flow-kosmetiikan shampoopaloja. Lupaan kertoa teille kokemuksiani sitten näistäkin:-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...